Geef mij kinderen of ik sterf – Genesis 30:1

Geïnspireerd door de kerkhervormers van weleer, wil ik aan het begin van 2024 de neuzen in de goede richting zetten.
John Knox, de Schotse kerkhervormer uit de 16de eeuw zei, “Give me Scotland, or I die.” George Whitefield werd in de jaren 1700 uit de Kerk van Engeland verbannen voor het prediken van een onverdund Evangelie. Zijn constant gebed was, “Geef me zielen of ik sterf.” Rachel bad in Genesis 30, “Geef mij kinderen, en zo niet, dan sterf ik.”

De vraag stelt zich dus, “Wat is het gebed van City Life Church Hasselt?” Groeien wij door adoptie of door geboortes? Groeit de kerk omdat mensen van andere kerken bij ons aansluiten of hebben wij het genoegen om mensen aan de Here Jezus voor te stellen zodat ze tot een levend geloof komen? Onvruchtbaarheid is een tragedie. Geestelijke onvruchtbaarheid is een even grote tragedie.

Geven we nog om verloren zielen of zijn we in slaap gewiegd door een consumptiegeloof? Ze spelen mijn voorkeur van muziek, de diensten duren niet te lang, de mensen zijn leuk, de programma’s zijn bijzonder, of laten we een traan voor hen die verloren gaan.

Mag de waarde van een ziel ons ziel-bewust maken. Wat is eigenlijk de waarde van een ziel? Hebben we daar laatst nog over nagedacht? Wat denk je vindt de Here Jezus waardevol? Als wij zeggen dat een ziel onbetaalbaar is, klopt onze levenswijze dan met onze uitspraak? Mag een ziel winnen voor God ons iets kosten?

Wil je hier meer over weten, beluister de boodschap op onze YOUTUBE  pagina.

Vergeet dan niet op de LIKE button te klikken,  ABONNEER je op de pagina, en klik de BEL.
Zo blijf je altijd op de hoogte

Het verhaal van David: My Name is Nobody – 1 Sam.16

Het levensverhaal van David toont aan de God BUITENGEWONE dingen doet en wil doen door GEWONE mensen.
God noemde David een “man naar Mijn hart“. Wauw, Maar wat betekent dit? Lijkt dat misschien onbereikbaar of biedt het leven van David toch hoop voor ieder van ons?

Het volk van God wou een koning, net zoals alle andere volkeren. Hun keuze viel op Saul, een grote krachtige strijder. Maar al snel bleek dat deze Saul een hebzuchtig mens was, kwaad en haatdragend. Kortom, hij was een gemene vent. God spreekt met de profeet Samuel en hij moet op weg gaan om een nieuwe koning te zalven. Deze keer had God een man uitgekozen, een man naar Zijn hart. God zou Samuel de man in kwestie aanwijzen.

David was een Nobody en door niemand gekend. Zelfs zijn eigen vader miskende hem en vond hem niet belangrijk genoeg om van de berg te komen tijdens het bezoek van de profeet. Uiteindelijk blijkt niemand gekwalificeerd voor de ‘job’ en moet Samuel vragen of er nog jongens zijn. Oh ja, de jongste maar die hoedt de schapen. Het ganse verhaal kan je horen op de YOUTUBE pagina.

Over de volgende stellingen kan je alvast eens nadenken en/of ze in groep bespreken:
1) Gods oplossingen zijn vaak vreemd en eenvoudig, dus wees open.
2) Gods promoties zijn meestal plotseling en verrassend, dus wees voorbereid.
3) Gods selecties zijn altijd soeverein en zeker, dus wees fijngevoelig.

Beluister de boodschap op onze YOUTUBE  pagina.

Vergeet dan niet op de LIKE button te klikken,
ABONNEER je op de pagina, en …

klik de BEL, zo blijf je altijd op de hoogte!

Het verhaal van David: David en de Dwerg – 1 Sam.17

De meest beroemde veldslag in het OT werd niet gevoerd tussen twee legers maar tussen twee mannen, David en Goliath. Alhoewel God  zegt dat we niet naar het uiterlijk moeten kijken, blijkt dat toch steeds weer het probleem. We zijn onder de indruk – of niet – van mensen omdat we oordelen op basis van hun voorkomen. We kijken naar de buitenkant en vormen dan een oordeel, dat heel dikwijls fout is. David had van God de vaardigheid gekregen om te zien zoals God ziet, en hij was niet onder de indruk noch geïntimideerd  door de verschijning van Goliath.

Hier zijn vier gedachten die je verder kan overdenken of met je groep kan bespreken.  Je kan de boodschap ook opnieuw beluisteren op onze YouTube pagina “@citylifechurchhasselt”.

1 Met reuzen geconfronteerd worden, is een intimiderende ervaring.

2 Strijd leveren is een eenzame ervaring

3 Op God vertrouwen is een stabiliserende ervaring

4 Overwinningen behalen is een onvergetelijke ervaring

Goed advies: Kijk eens naar al je zorgen en vergelijk ze met de Here God zelf en zeg dan, “De strijd is van U, Heer. Ik leun op U. Ik geef U al mijn wapens, al mijn vaardigheden en ik sta voor U en vertrouw op U. De strijd is van U, Heer!

Herbeluister de boodschap door HIER te klikken

Vergeet dan zeker niet op de LIKE button te duwen,
ABONNEER je op de pagina, en …

klik de BEL, zo blijf je altijd op de hoogte!!